House of Talents verrijkt zijn marktaanbod met overname eligio, marktleider in outsourcing van onthaaldiensten

House of Talents, dochterbedrijf van World of Talents, is verheugd de overname van eligio aan te kondigen. World of Talents is een internationaal platform van HR bedrijven gespecialiseerd in knelpuntberoepen en talent management. Met deze strategische overname verbreedt World of Talents het aanbod van House of Talents verder door een nieuwe expertise aan te bieden, nl. receptie- en office diensten. Het management, onder leiding van Hilde Vanhemelryck en Xavier Vandewiele blijft aan boord.

Deze investering markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van World of Talents, met als doel de groei te versnellen, het aanbod te diversifiëren en de geografische voetafdruk uit te breiden. “We kijken er naar uit om samen te werken met eligio, wiens jarenlange expertise en specialisatie in onthaaldiensten ons zal helpen onze missie verder te realiseren en onze service en impact bij onze klanten te vergroten,” zegt Steve Rousseau, CEO van World of Talents.

Pieter Claeys, CEO van House of Talents, verwelkomt de meer dan 400 medewerkers: “We heten de nieuwe collega’s van eligio hartelijk welkom. Met de unieke kwaliteiten en het aanbod van eligio kunnen we onze klanten extra talent aanbieden. We delen een gemeenschappelijke visie rond kwaliteit, expertise en een ondernemende bedrijfscultuur.”

Over eligio

eligio werd in 2011 opgericht en maakte, dankzij een jarenlange marktkennis, een snelle doorstart. Na 13 jaar zijn ze uitgegroeid tot een onderneming van meer dan 400 medewerkers. Hiermee kroont eligio zich tot Belgisch marktleider in de outsourcing van receptie- en officediensten.

Hilde Vanhemelryck, Xavier Vandewiele en Annelies Haezendonck staan in voor het day-to-day management. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in het domein van receptie-outsourcing. eligio waarborgt haar klanten van maandagmorgen tot vrijdagavond, continuïteit aan hun onthaal. Een gedecentraliseerde bedrijfsstructuur, met opvolging ter plaatse bij klanten door clusterverantwoordelijken en teamleaders garandeert een kwalitatieve dienstverlening en een open communicatiekanaal met zowel klant als medewerkers. Een strategie die 100% matcht met die van
House of Talents.

Xavier Vandewiele, Managing Partner: “Met eligio ontzorgen we al meer dan 13 jaar onze klanten van de organisatie van hun onthaal. Samen met House of Talents zullen we onze krachten nu bundelen, onze ambitieuze groeiambities verder zetten en onze klanten blijven verzekeren van een uitstekende dienstverlening.”

“Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van eligio” aldus Hilde Vanhemelryck, Managing Partner. “Het is altijd onze keuze geweest om een ‘specialist’ te zijn en te blijven. Met dat DNA sluiten we naadloos aan bij House of Talents. We zijn overtuigd dat we samen een sterk partnership zullen neerzetten waar zowel medewerkers, klanten als partners de vruchten van zullen plukken.”

Over World of Talents

World of Talents is een gespecialiseerde, internationale HR-groep met een sterke focus op
knelpuntberoepen en talent management. De Groep is actief in outsourcing, interim  (management) en werving & selectie, samen goed voor een omzet van ca. EUR 360 miljoen en ca. EUR 50 miljoen EBITDA en meer dan 4.500 actieve FTEs.

Het bedrijf opereert in België en Nederland onder het merk House of Talents. In België telt het 13 gespecialiseerde afdelingen: Care Talents & Human Supports Medical, Engi Talents, Executive Talents, Financial Talents, Food Talents, HR Talents, ICT Talents, Sales Talents, Science Talents, Supply Chain Talents, Technical Talents en Quintessence, de marktleider in assessment en talent management.

House Of Talents NL biedt interim-maatwerkoplossingen, met meer dan 1.000 gedreven en ondernemende interim-experts bij de top 500 opdrachtgevers van Nederland. Zij werken vanuit 1 holding met 13 gespecialiseerde domeinen: Data Talents, Dev Talents, Digital Talents, Engi Talents, IT Infra Talents, IT Test Talents, Integration & Application Talents, HR Talents, Leadership Talents, L&D Talents, Project & Change Talents, Public Talents en Pragmatics. Daarnaast behoort ook Obvious People, gespecialiseerd in Salesforce developers, uit Nederland tot World of Talents.

In 2023 zette World of Talents ook voet aan grond in Duitsland, via de overname van easyCare, een HR-bedrijf gespecialiseerd in de medische sector.

De strategie van World of Talents is gericht op zowel organische groei als overnames en zorgt voor het succesverhaal dat “World of Talents” heet. Eerder dit jaar versterkte CVC, één van de wereldspelers in
private equity, het kapitaal van World of Talents. Met de overname van eligio is een eerste stap naar verdere groei genomen sinds de instap van CVC.

Voor meer informatie, aarzel niet contact op te nemen met Leen Taelman via leen.taelman@houseoftalents.be of +32 485 02 82 72.